Dienst

Keuren & certificeren

Een veilige werkplek volgens de laatste normen in NEN en EKH. Daarop kun je rekenen als je de expertise van De Groot Groep inschakelt. Onze gecertificeerde keurmeesters keuren en certificeren hijs- en hefmiddelen, klimmaterialen, elektrische gereedschappen en blusmiddelen. Graag zijn wij hierbij ook je adviseur. We dragen oplossingen aan en optimaliseren de werkprocessen. Zo werk je meteen efficiënter.

Meer informatie voor Keuren & certificeren:
Bel +31 (0)71 75 17 400

Gespecialiseerde middelen

Hijs- en hefmiddelen

Wij zijn gespecialiseerd in het keuren van hijs- en hefmiddelen. Onze werkplaatsen en mobiele servicebussen beschikken over gekalibreerde trekbanken en gecertificeerde testapparatuur. Wij voeren de keuringen uit volgens de meest actuele werkvoorschriften. Deze zijn beschreven in de richtlijnen van de branchevereniging EKH en in de Arbowet.

Klimmaterialen

Onze EKH-keurmeesters zijn breed opgeleid. Wij inspecteren alle merken PBM. Ook de inspecties van harnasgordels, lijnen, ankerpunten, rolsteigers, ladders, trappen en driepoten voeren wij uit. Daarnaast zijn wij gecertificeerd partner van onder meer Honeywell en Tractel. Wij verzorgen de certificering van zowel valblokken, valstopapparaten als afdaal- en evacuatieapparaten.

Elektrische arbeidsmiddelen

Tijd voor de jaarlijkse keuring van de elektrische arbeidsmiddelen volgens de NEN 3140? Onze EKH-keurmeesters pakken deze verplichte keuringen graag voor je mee. Met onze volledig uitgeruste servicebussen kunnen wij de keuring en reparaties op locatie uitvoeren. Zo kunnen je medewerkers gewoon verder met hun werkzaamheden bij de opdrachtgever.

Blusmiddelen

Voor de inspectie, service en onderhoudswerkzaamheden aan blusmiddelen kun je bij ons terecht. Wij werken samen met een gespecialiseerde partner in REOB (Regeling voor de Erkenning van Onderhoudsbedrijven Kleine Blusmiddelen). De Groot Groep blijft hierbij jouw vaste aanspreekpunt. Wij verzorgen de planning en de communicatie rondom de inspecties.

Waarom keuren & certificeren bij De Groot Groep?

De Groot Groep heeft een uitgebreid portfolio keuren & certificeren. Hijs- en hefmiddelen, klimmaterialen, elektrische gereedschappen en blusmiddelen. Deze diensten bieden wij aan voor een breed aantal sectoren. Onze gediplomeerde keurmeesters voeren de keuringen uit conform de laatst norm en EKH-richtlijnen.

Keuringen ter plaatse

Met onze mobiele servicebussen komen wij naar je toe. Jouw medewerkers kunnen doorwerken terwijl wij keuren en certificeren. Onze bussen zijn uitgerust met een mobiele trekbank, werkbank, keurapparatuur, reserveonderdelen en al het noodzakelijke gereedschap.

Als het je uitkomt

Wij doen de planning en houden daarbij rekening met jouw agenda. Je werknemers kunnen dus gewoon doorgaan met hun werk. Zo bespaar je veel tijd. Tegelijkertijd heb je de veiligheid van je gereedschappen volledig in de hand.

Brede kennis van normen en richtlijnen

Onze EKH-keurmeesters zijn breed opgeleid. Wij kunnen vele soorten keuringen en certificeringen voor je verzorgen. We werken volgens de meest recente NEN-normen (zoals NEN 3140) en de richtlijnen van de Erkende Keurbedrijven Hijs- en Hefmiddelen (EKH).

Diverse keuringen tegelijk

Via ons kun je diverse keuringen combineren. Je hebt niet alleen de certificering van je hijs- en hefmiddelen op orde, maar ook de elektrische arbeidsmiddelen. Wij plannen ze tegelijkertijd. Zo nemen ze zo min mogelijk tijd in beslag.